Range Rover Velar Forum banner

Corris Grey Finished - Teraz Eiger Grey

89K views 105 replies 26 participants last post by  riccis  
#1 ·
Na wypadek, gdybyś przegapił mój post "Pulled the trigger", pomyślałem, że zamieszczę tu zdjęcia, ponieważ wiem, że kilka osób jest zainteresowanych....

Attachments

#2 ·
Cholera wygląda ładniej niż Corris Grey!!! Bardzo podobny do górskiego szarego z merc

#6 ·
To nie debata!

Poszedłem zamówić Corris... Powiedziano mi, że nie mogę (wraz z kilkoma setkami innych osób) 'będziesz musiał mieć teraz Eiger!' mimo że moja konfiguracja go miała i nadal tam jest.... Z jednej strony, nie widząc całego samochodu w kolorze Eiger Grey, prawdopodobnie nadal poprosiłbym o Corris (jeśli miałbym wybór), ale jestem również zadowolony z Eiger - może trochę rzadszy (ATM) - wygląda bardziej stalowo, ale dealer powiedział (prawda czy nie), że Corris był wyprzedany... Nadal nie rozumiem, dlaczego mieliby to zmienić.... Zobacz, co Merc zrobił dla Silver! :lol:

#10 ·
saqibm said:
Corris, Eiger, Indus, Yulong, Byron.... Skąd oni biorą te nazwy?? Czy są one w jakikolwiek sposób powiązane z kolorem?
Wszystkie są powiązane z miejscami, górami, rzekami itp. To tradycja LR

Na przykład Fuji white, czysty biały śnieg na górze Fuji

Miałem Mauritius Blue na Fl2, piękny odcień, który wyglądał jak błękit Oceanu Indyjskiego

Mój D5 był Namib Orange, inspirowany piaskami pustyni Namib.

#14 ·
Na wypadek, gdyby więcej osób czekało na zobaczenie tego NOWEGO koloru Eiger Grey (tak jak ja, zamówiłem go w ciemno, poza próbką)

Attachments

#18 ·
philm said:
Dziwne, pokazywano mi kolory dwa tygodnie temu, corris grey wciąż tam był.
Teraz mam corris grey zaparkowany na podjeździe.
Dziwne, że pokazano ci ten kolor - nawet na ich własnej stronie internetowej nie można go wybrać... jestem też pewien, że nie można dostać Corris od kwietnia tego roku... zgaduję, że twój Velar nie był nowym budynkiem... ale z magazynu... ;)

#19 ·
Tattooz said:
Czy ktoś ma więcej zdjęć Eiger Grey??
Szukałem w Google i nie mogę jeszcze znaleźć prawdziwego zdjęcia Velara w kolorze Eiger Grey...jednak znalazłem RR jako zdjęcia :)

Attachments

#21 ·
Tattooz said:
Kangaman, dziękuję :)
Spoko ziom, szczerze mówiąc mam nadzieję, że mniejszy Velar wygląda trochę lepiej, ponieważ duże panele w RR sprawiają, że lakier wygląda moim zdaniem trochę płasko :? - Wybrałem wszystkie czarne rzeczy, jakie mogę, nawet moje felgi (Felga aluminiowa - 22" 9-ramienna 'Styl 9007') są malowane proszkowo na czarny połysk, żeby je trochę ożywić ;)

#23 ·
dandanthewatchman said:
Mój znajomy właśnie dostał nowego Evoque'a w kolorze Eiger - wygląda pięknie na żywo

Powiedziałbym, że bardziej srebrzysty niż się spodziewałem - gdzieś pomiędzy Indus a Corris

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Dzięki za opinię Dan - zgadzam się z tym, co widziałem w salonie - jednak patrzenie na Jaga i próba wizualizacji tego koloru na Velarze jest dla mnie trudna....mózg nie przetwarza :lol: